spell IT

new

Disclaimer

Pentru publicarea articolelor in cadrul acestei reviste, ele trebuiesc furnizate in format electronic, trebuie  avizate de catre unul din membrii echipei editoriale si presupune automat din acel moment asumarea de catre autor a raspunderii privind originalitatea continutului articolului respectiv.

« Iulie 2024 »
Iulie
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 

Sari la continut | Sari la navigare

parental control software

Dacă locuiți cu copii în casă, sau daca doriti ca alți membri ai familiei sa fie în siguranță atunci când sunt pe Internet, atunci software-ul de control parental este de obicei modul de a realiza acest lucru. În primul rand ar trebui sa creati conturi de utilizator pentru fiecare membru al familiei sau invitat. Veți observa curând, insa, acest lucru nu este suficient pentru a restricționa accesul la internet.


Versiunile mai noi ale sistemului de operare Windows sunt echipate cu optiuni de control parental care vă permit să setați limite de timp și aplicații de control pe care utilizatorii le pot sau nu le pot încărca pe computer. Cu toate funcționează destul de bine cele mai multe ori, acestea nu sunt suficiente pentru a asigura siguranța utilizatorului contului.


Există o serie de lucruri care trebuie luate în considerare:

  • Controale parentale funcționa doar pe PC-ul pe care sunt configurate. În cazul în care copiii dumneavoastră vor utiliza tablete, iPad-uri, sau chiar console de jocuri, configurarile facute nu vor avea nici un efect.
  • Aceste programe de protecție pot fi, de obicei, ușor de ocolit, prin descărcarea unui browser web portabil sau prin redenumirea aplicațiilor, astfel încât acestea sa nu poata fi recunoscute de catre sistem.

Vrem sa va supunem atentiei, pe scurt, cateva alte metode pe care sa le adaugam celor de care v-am pomenit mai sus.

In primul rand putem proteja toate dispozitivele din casa care se conecteaza la internet setand pe router anumite servere de DNS (ca de ex cele furnizate de OpenDNS) care sa asigure o filtrare a traficului pe net care se va face in toata casa indiferent de dispozitiv (PC, tableta, telefon etc.).

O alta sugestie ar fi legata de limitarea timpului de acces la dispozitivul conectat la internet. Limitarea aceasta o putem face din SO sau fizic intrerupand functionarea dispozitivului respectiv sau a router-ului, eventual, prin inlaturarea cablurilor de alimentare.

Va putem sugera 2 aplicatii de control parental de folosit in plus fata de ceea ce SO-ul dumneavoastra va ofera:

  1. Norton Family Safety
  2. K9 Web Protection

Dar, mai presus de toate aceste masuri, cel mai important este sa fiti alaturi de copii dumneavoastra atunci cand navigheaza pe net, sa le explicati si sa-i invatati cum sa-l foloseasca destept, util si in siguranta. Ei insisi trebuie sa ajunga sa-si doreasca protectia si sa o caute.

 

Actiuni document